Downloads
NL EN DE
Menu

Software Engineer

Voor de afdeling Motion Control & Robotics Engineering zoeken wij een

Software Engineer

 De functie
De functie van software engineer is een technisch uitdagende functie met zeer veel afwisselende automatiseringsprojecten. Op de afdeling Engineering Motion Control & Robotics ben je verantwoordelijk voor het engineeren van besturingssoftware voor op CodeSys gebaseerde motion control en robot systemen. Je houd je bezig met het ontwikkelen van nieuwe software, maar ook het aanpassen van al bestaande of eerder ontwikkelde software behoort tot de werkzaamheden. De werkzaamheden vinden plaats zowel bij ABI in Haarlem als op locatie voor bijvoorbeeld ondersteuning of inbedrijfname. Je maakt deel uit van een klein en professioneel team van technisch specialisten, met een  grote eigen verantwoordelijk voor de uitvoering van projecten. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd in nauw overleg met de klant en de sales engineers van ABI.

De functie-eisen
Je hebt een voltooide opleiding op minimaal HBO niveau in één van de studierichtingen: Industriële Automatisering / Mechatronica/ Elektrotechniek, met daarnaast enige jaren ervaring als software engineer met hogere PLC programmeertalen, object georiënteerd programmeren en/of PLC talen gebaseerd op IEC 61131-3 (SFC en ST), bij voorkeur CoDeSys.
Ervaring met diverse besturingssystemen (Siemens, Allen Bradley etc. of industriële robotbesturingssystemen) is een pré en je bent bereid tot het aanleren van technische vaardigheden op het gebied van motion control en robotics.
Wij zoeken iemand met een technische en commerciële instelling en de vaardigheid om op conceptueel niveau met een machinebouwer te communiceren, die beschikt over een zelfstandige en proactieve werkhouding. Een goede beheersing van de Engelse taal is een vereiste; beheersing van het Duits is een pré. Tenslotte ben je bereid om te reizen, binnen Nederland en soms in het buitenland. 

Vragen over deze vacature of meteen solliciteren? Neem contact op met Jolanda de Bie via 023-5319292 of stuur een e-mail naar jdebie@abi.nl.