Downloads
NL EN DE
Menu

Toegangstechniek

Miljoenen mensen passeren dagelijks een aangedreven draaideur of schuifdeur, maar er zijn er niet veel die zich realiseren hoeveel techniek er tegenwoordig achter deze systemen schuilt. Dat hoeft ook niet, want de aandrijvingen doen hun werk geluidloos, intelligent en betrouwbaar.

ABI participeert al jaren in de ontwikkeling van specialistische aandrijvingen voor deze vorm van toegangstechniek. Niets is standaard, alles is speciaal voor deze toepassing ontwikkeld, van motor tot vertragingskast en intelligente versterker. Door de jaren lange ervaring weten onze engineers waar rekening mee moet worden gehouden, niet alleen op basis van de normen maar ook op basis van de uitzonderlijke (piek)krachten welke er bij een mogelijke noodstop kunnen ontstaan.

Er is als voorbeeld ook door ons een aandrijving met intelligente versterker ontwikkeld voor een draaideur waarbij de aandrijving 'voelt' dat er een passant toegang wil. Vervolgens zal de aandrijving een deel van de duwkracht overnemen maar corrigeert ook bij 'vandalistisch of abnormaal gebruik'. De aandrijving stopt de deur altijd in gesloten positie. Verder is de deur 'adaptief', dus moeilijke afregelprocedures zijn niet nodig.

Meer weten?

Neem contact op via het contactformulier.