Downloads
NL EN DE
Menu

Medische industrie

De C-Mill dualbelt is een duale loopband die wordt gebruikt bij medische of therapeutische toepassingen en met 3D krachtmetingen onderzoekt en analyseert. Voor bijvoorbeeld revalidatie of medisch onderzoek wordt gebruikt gemaakt van deze  dualbelt, omdat hij 2 onafhankelijk aangedreven loopvlakken bevat  die ieder 18km/uur kunnen draaien. De loopbanden lopen synchroon, maar kunnen ook een verstoring simuleren door kortstondig asynchroon te draaien.

Daarnaast moet de steilheid van de band in minder dan 1 seconde ± 10° kunnen worden versteld en zijn zijdelingse bewegingen van ± 100mm mogelijk. Een aanvullende eis is de (nood-)stop. Binnen 200msec. moeten alle aandrijvingen stilstaan.
Met deze specificaties is een veelzijdige loopband gerealiseerd, vol medische features, voor stand alone gebruik, of in een virtuele wereld.

http://youtu.be/mYp5DyADvqI

Dynamische acceleratie -/ en decelleratie koppels, zeer korte stoptijden, realtime snelheidsinformatie en een CANopen® veldbus interface waren enkele wensen voor de ontwikkeling van de Dualtbelt medische loopband.

2 PM servomotoren worden tussen de loopbanden geplaatst. Hierom zijn de afmetingen van de servomotoren belangrijk, compactheid is een eis.

Tenslotte worden de hoogteverstelling en de zijdelingse beweging met high-end servo cilinders uitgevoerd en dit vraagt van de gebruikte servocontrollers dat ze ‘third party’ vreemde motoren kunnen aansturen.

Om aan alle wensen te kunnen voldoen, is er een keuze gemaakt voor de kwalitatief hoogwaardige permanent magneet 3 fase AC servomotoren type LSN van LTI MOTION. Door hun hoge vermogensdichtheid, compacte bouw, laag cogging moment en de optioneel geïntegreerde mechanische rem, de perfecte oplossing.

Daarnaast worden de 4 servo aandrijvingen aangestuurd door LTI MOTION controllers uit de CDE3000 serie. Deze zijn standaard voorzien van de CANopen® veldbus interface.

Meer weten?

Neem contact op via het contactformulier.