Downloads
NL EN DE
Menu

Promotie Evenement Techniek bij ABI

De wereld van techniek gaat over meer dan alleen schroevendraaiers. Om te laten zien dat techniek en wetenschap breed in onze samenleving aanwezig zijn, richt het Promotie Evenement Techniek (PET) zich met workshops en filmpjes op basisschoolleerlingen door het hele land.

In het kader van het PET Haarlem en Omgeving ontving ABI Klokhuis presentator Pascal Tan en in het onderstaande filmpje vertellen wij hem vanalles over de diverse werkzaamheden van ABI. 

 

Diverse technische bedrijven uit de regio namen deel aan dit project, dat een jaarlijks terugkerend evenement is. Op deze manier hopen we zo veel mogelijk leerlingen te bereiken en te enthousiasmeren voor de techniek. 

Het is voor leerlingen op de basisschool en in het voortgezet onderwijs een hele uitdaging om een goed beeld te krijgen van de baan- en opleidingsmogelijkheden in de techniek. Om ze te helpen zijn de bètawereld en technieksector opgedeeld in afgebakende domeinen: de 7 werelden van techniek. Aan de hand van deze 7 werelden kun je een aantrekkelijk en realistisch beeld geven van leren en werken in de bèta en techniek. Hierbij is ook rekening gehouden met de verschillende drijfveren, talenten en interesses van jongeren. Zo ontdekken leerlingen dat de technieksector heel breed is en meer omvat dan ze in eerste instantie misschien denken.