Downloads
NL EN DE
Menu

Neugart WPSFN serie

09 November 2017

Haaks en met grote precisie; de nieuwe serie WPSFN is krachtig, trillingsarm  en compact.

Deze serie biedt de kortste spiraalvertande haakse vertragingskast, met flensuitgang en holle as. Dankzij de genormeerde flensuitgang is het erg eenvoudig deze te integreren in de toepassing. Optimale rondloopnauwkeurigheid is gewaarborgd door de spiraalvertanding en schuine planeetvertanding, waarmee de allerbeste oppervlaktekwaliteit wordt bereikt.

Deze kortste haakse precisie vertragingskast met geïntegreerde holle as biedt de gebruiker vernieuwende constructieve oplossingen.

 De WPSFN serie van Neugart is voorzien van een genormeerde flensuitgang en is daardoor snel en eenvoudig in een machineontwerp te implementeren. Door toepassing van een spiraalvertanding in de eerste trap én een genormeerde flensuitgang met groot lager wordt fluisterstil een hoog koppel overgebracht.

Het is Neugart gelukt om de inbouwlengte, afhankelijk van de bouwgrootte, te verkleinen tot wel 25 % ten opzichte van vergelijkbare haakse vertragingskasten met spiraalvertanding. Dit biedt grote voordelen bij b.v de toepassing in Werktuigbouw- en verpakkingsmachines, waarbij steeds meer een beperkte space-claim van toepassing is.

De één-traps versie is uitgevoerd met een hypoïde overbrenging, waardoor de gebruiker een holle as beschikbaar krijgt die zich op vele manieren laat inzetten. B.v. voor elektrische, pneumatische of andere leidingen, dan wel optica.

Bij de twee-traps versie wordt aan de uitgangszijde een extra planeettrap met schuine vertanding toegevoegd. Deze versie kan desgewenst optioneel met een omkeerspeling <3 arc min worden uitgevoerd.

Om een eenvoudige en snelle integratie tussen last en vertragingskast te waarborgen heeft Neugart er voor gekozen deze serie met een flensuitgang volgens norm EN ISO 9409-1 uit te voeren.

Tenslotte is tijdens de ontwerpfase veel aandacht gegeven aan het voorkomen van indringing van ongewenste elementen. Door het innovatie ontwerp en gebruikmaking van een hoogwaardige radiale afdichting wordt bij de WPSFN serie een IP-65 beschermingsklasse bereikt.

Kenmerken

De WPSFN serie is verkrijgbaar in vier frame-afmetingen van 64, 90, 110 en 140 mm. De gebruiker heeft de keuze uit 12 overbrengverhoudingen, van 4 … 100 : 1 en er kunnen koppels tot 625 Nm continu worden overgebracht. En er staan de gebruiker vele opties ter beschikking.

Net als alle andere series van Neugart wordt  ook deze vertragingskast geleverd met het bekende spansysteem en individuele motoraanpassing, waarmee de aanbouw van vrijwel iedere motor snel en eenvoudig kan worden uitgevoerd.

Neugart GmbH produceert en levert planetaire vertragingen, speciale tandwieloverbrengingen en klantspecifieke vertragingscomponenten wereldwijd. In 2016 werd een omzet van meer dan € 70 M. gerealiseerd met ca. 600 werknemers.

De productie van deze nauwkeurige kwaliteitsvertragingen vindt voornamelijk plaats in Kippenheim (Baden Württemberg D). En met meer dan twintig vertegenwoordigingen is Neugart in alle belangrijke industriële landen vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er in de USA en in China assemblage faciliteiten voor toelevering op de lokale markten, zodat een hoog niveau van flexibiliteit en gunstige levertijden gegarandeerd is.

Meer informatie:

ABI B.V.
A. Hofmanweg 60
2031 BL  Haarlem

tel : 023 531 9292
fax : 023 532 6599
e-mail : info@abi.nl
web : www.abi.nl