Downloads
NL EN DE
Menu

LTI MOTION lanceert SystemOne CM

12 Maart 2015

LTI MOTION lanceert SystemOne CM

 

SystemOne CM is de nieuwe maatstaf met betrekking tot compactheid, dynamiek, functionele veiligheid en kosten. Besturingstechniek, veiligheidstechniek, een centrale voeding en meerassenversterkers smelten op onnavolgbare wijze samen.

SystemOne CM combineert een in CoDeSys programmeerbare PLC met een krachtige meerassen besturing. Door gebruik van de modernste besturingstechnologie wordt de hoogst mogelijke precisie en dynamiek geboden. Er zijn meerdere CPU’s beschikbaar, waarmee altijd de juiste rekenkracht kan worden gekozen.

Het zeer compact opgebouwde besturingssysteem is optioneel te voorzien van een geïntegreerde veiligheids-PLC voor I/O en motion. De modulaire opbouw, bestaande uit CPU modules, centrale voeding en multi-as servo modules biedt een oplossing tot 64 assen. In de schakelkast is een ruimtebesparing van 50% mogelijk.

Door verregaande integratie van motion controller, veiligheids-PLC, centrale voeding en multi-assencontroller worden nieuwe standaards gezet, zoals:

Kenmerken in het kort:

Integratie bespaart ruimte

In feite maken drie kenmerken de SystemOne CM tot het meest compacte automatiseringssysteem in zijn klasse: ten eerste de integratie van de veiligheids-besturing in de PLC-besturing, dan de integratie van een 24Vdc voeding in de centrale AC-voedingsmoduul en tenslotte de toepassing van twee- en drieassige servo-modules. In vergelijk met de huidige op de markt verkrijgbare meerassensystemen spaart SystemOne CM tot wel 40% schakelkastruimte.

Integratie bespaart kosten

De hoge graad van integratie in het SystemOne CM concept spaart niet alleen ruimte, maar ook worden kosten bespaard. Zo zijn bijvoorbeeld bij een drieassenmoduul de drie servoregelaars, samen met de veldbusaansluiting, de voedingsaansluiting en de geschakelde voeding, in één behuizing ondergebracht. Dit leidt tot aanmerkelijke kostenbesparingen. Bovendien is het benodigd aantal componenten beperkter in vergelijking met de huidige op de markt verkrijgbare meerassensystemen, zodat ook de kosten voor montage en installatie reduceren.

Integratie verhoogd dynamiek en precisie

Een wezenlijke bijdrage aan de hoge graad van integratie van het systeem wordt geleverd door een nieuw ontwikkelde ASIC, waarin alle vereiste regeltechnische aandrijffuncties op een enkele chip zijn samengevoegd. Het resultaat is dat encoder- en stroominformatie met een verhoogde resolutie en duidelijk betere signaalkwaliteit wordt gecalculeerd dan voorheen mogelijk was. In combinatie met de hoogwaardige regelstructuur met compensatie- en adaptievefuncties leidt dit tot dynamiek en precisie van het allerhoogste niveau.

Integratie biedt schaalbare veiligheid

SystemOne CM biedt schaalbare geïntegreerde veiligheid, nodig om aan de machinerichtlijnen 2006/42/EG te voldoen. De range aan mogelijkheden start bij eenvoudige veiligheidsfuncties zoals STO en SBC, bij enkelasbewegingen met SLS en SLP tot aan botsingsbeveiliging van meerdere assen en veiligheidsbewaking van een werkruimte. SystemOne CM biedt hiermee een antwoord op de eisen van de huidige generatie, maar bezit ook de noodzakelijke flexibiliteit voor de uitdagingen van morgen.

Integratie biedt flexibiliteit

Een wezenlijk element van SystemOne CM is de besturingstechnologie. De machinebesturing biedt een schaalbare rekencapaciteit op PC basis, en Linux besturingssysteem en integreert op één software platform de technologiepakketten voor standaard PLC en Motion Control naar PLCopen evenals voor CNC en robotica.

Typische toepassingen voor SystemOne zijn b.v.:

Van de SystemOne CM zijn digitale brochures en catalogi in verschillende talen (o.a. E. en D.) hier verkrijgbaar.

LTI MOTION is al meer dan 40 jaar actief als specialist in aandrijf- en automatiseringstechniek, energietechniek en sensortechnologie.
LTI MOTION is onderdeel van de Körber AG Groep. De Körber AG Groep is als technologieconcern wereldwijd actief met totaal ca. 9500 medewerkers in meer dan 30 vestigingen en een jaaromzet van meer dan twee miljard euro.

Meer informatie:

ABI B.V. 
A. Hofmanweg 60 
2031 BL Haarlem
tel: 023 531 9292
fax: 023 532 6599
mail: info@abi.nl