Downloads
NL EN DE
Menu

Compacte krachtpatser: Nabtesco RS precisievertraging

Compacte krachtpatser: Nabtesco RS precisievertraging  

RS serieDe Nabtesco RS precisievertraging is exceptioneel compact en combineert een nagenoeg spelingsvrije overbrenging (< 1 arcmin) met zeer hoge prestaties. Dit zijn de onderscheidende kenmerken van deze bekende Japanse fabrikant van trochoïde vertragingskasten. Deze serie is ontworpen voor rotatiemodules en indexeertafels voor gebruik bij machinebouwers in de  lastechnologie. De RS-serie is voorzien van een holle as, voor de comfortabele doorvoer van b.v. leidingen, kabels, optica e.d. Ondanks de bescheiden afmetingen zijn draaggetallen mogelijk tot 9.000 kg. Elke RS vertragingskast wordt geleverd inclusief smeermiddel en is voorbereid voor samenbouw met de door de klant gekozen (servo) motor.

De basis van het ontwerp wordt gevormd door de trochoïde vertragingskast uit de bekende RV-C serie. Dit al vele jaren bewezen concept is gecombineerd met een geïntegreerd hoofdlager en daarmee geschikt voor axiale lasten tot 9.000 kg. Het resultaat is een exceptioneel compact concept dat, dankzij de gietijzeren basis, zorgt voor een stabiele en duurzame montage.

Door de speciale warmtebehandeling die alle componenten in het productieproces ondergaan, zijn een hoge temperatuurbestendigheid en langere levensduur van deze precisievertragingen gegarandeerd. Voor een breed gebruikersgebied zijn er vier verschillende modellen beschikbaar. De draaggetallen variëren van 1.500 tot 9.000 kg. Dit biedt de gebruiker een variabel en schaalbaar concept. 

Verder kunnen met de RS-serie indrukwekkende koppels worden overgebracht (Mnom.: 2550 tot 8800 Nm / Mdyn. factor 2-2,5) en zijn hoge maximale snelheden toegestaan. Korte cyclustijden worden hierdoor mogelijk, wat het productieproces versneld en tot kostenbesparingen leidt.RS serie

De RS-serie vertragingskasten worden in de fabriek voorzien van het optimale smeermiddel en afdichting en zijn bij aflevering gereed voor installatie bij de opdrachtgever. De montage van de motor is daardoor in korte tijd uitgevoerd.

Nabtesco produceert en levert trochoïde vertragingskasten wereldwijd. In 2019 werden meer dan 720.000 units geproduceerd met ca. 1.500 werknemers.

RS serieDe productie van deze nauwkeurige kwaliteitsvertragingen vindt voornamelijk plaats in Japan. En met meer dan 13 vertegenwoordigingen is Nabtesco in 46 industriële landen vertegenwoordigd. Daarnaast beschikt Nabtesco in de USA, China en Duitsland over assemblage faciliteiten voor toelevering op de lokale markten, zodat een hoog niveau van flexibiliteit en gunstige levertijden gegarandeerd zijn.

Gerelateerde informatie

Brochures en technische documentatie

Meer weten?

Neem contact op met Ruud Rus, onze Sales Engineer. Hij vertelt u graag meer over dit product.

Neem contact op met Ruud Rus