Downloads
NL EN DE
Menu

Benoemd tot FEDA-erelid : Paul de Bie

19 Februari 2018

'Het mag van mij best nóg groter'

Op de afgelopen jaarvergadering van FEDA werd FEDA-lid Paul de Bie verrast met de toekenning van het erelidmaatschap door voorzitter Rob Hommersen. Volledig terecht. De Bie heeft immers decennialang met hart en ziel uiteenlopende functies in de diverse besturen en commissies vervuld en daarin bovendien belangrijke mijlpalen opgericht. 

Na het afronden van zijn studie aan de TU Eindhoven startte Paul de Bie in 1975 zijn loopbaan bij het bedrijf van zijn vader: toen nog Electro ABI. De onderneming die hij later zou overnemen en die inmiddels onder de naam ABI wordt gerund door zijn twee kinderen 'Al snel stapte ik binnen bij de VVA, de Vereniging voor Aandrijftechniek en voorloper van de FEDA', geeft hij aan. 'En daar ben ik ook nooit meer weggegaan'.
Van algemeen bestuurslid werd hij de voorzitter van de VVA. In de tijd dat de zustervereniging FHP en VVA samen verder gingen als FEDA, volgden nog twee voorzitterstermijnen en daarna zitting in de strategie- en beurscommissie. 'Ik ben voorstander van het organiseren van een zo groot mogelijke beurs en dat betekend samenwerken'.
De beoogde samenwerking werd vormgegeven toen FEDA en FHI besloten samen in de Jaarbeurs de WoTS te organiseren. Een eerste stap meent De Bie. Het mag wat mij betreft nog groter. Het zou bijvoorbeeld een idee zijn om de beurs Elektrotechniek te splitsen waarbij het bouwkundige deel zich aansluit bij de Bouwbeurs en de industriele tak bij ons. Dat zou gewicht in de schaal leggen!

Vooroplopen met zijn erelidmaatschap is niets voor Paul de Bie 'Maar natuurlijk is het wel erg leuk om te ervaren dat de tijd en het plezier dat ik de afgelopen jaren in de FEDA heb geïnvesteerd ook worden gewaardeerd'.

Bron: Mechatronica & Machinebouw