Downloads
NL EN DE
Menu

3-A certificatie voor Neugart HLAE Hygiënische RVS planeetvertragingen

12 Juni 2015

De Neugart Hygiënische RVS planeetvertragingen serie HLAE zijn sinds 26-11-2014 3-A gecertificeerd. Daarmee is de HLAE wereldwijd de eerste Hygiënisch ontworpen vertraging die 3-A gecertificeerd is.

3-A certificatie wordt uitgegeven door Sanitary Standard Inc. (3A-SSI), een Amerikaanse Hygiëne Organisatie die de 3A criteria in standaards vastlegt en toeziet op de naleving ervan. Oorspronkelijk is de organisatie gericht op zuivelproducten. In de afgelopen jaren zijn activiteiten uitgebreid naar apparatuur voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. De certificering verifieert de geoptimaliseerde reinigbare eigenschappen van een product in de betreffende toepassing en dient om de risico's van ziekteverwekkers en bacteriën in levensmiddelen zoveel mogelijk te beperken.

Een onafhankelijk orgaan (auditor) onderzoekt op de locatie van de fabrikant of zijn productie processen en apparatuur voldoen aan de gestelde eisen. (third Party Verification).

De HLAE voldoen aan de volgende 3-A standaards

Neugart is lid van EHEDG (European Hygienic Engineering & Design Group) organisatie met als belangrijke taak de voedsel productie veiliger te maken, de HLAE vertragingen zijn ontworpen volgens de EHEDG certificatie eisen.

De uitbreiding 3-A certificering, naast de FDA (gebruikte materialen), NSF (smeermiddel) en beschermingsklasse IP69K, bevestigd nogmaals dat de Neugart HLAE optimaal aan de hygiënische eisen voldoet voor voeding- en farmaceutische industrie.

De HLAE serie is leverbaar in bouwgrootte 70, 90 en 110mm met nominale koppels van 28-170Nm .